top of page

Ensimmäinen blogipostaus!

Tässä se nyt on, ensimmäinen blogikirjoitukseni koskaan! Ajatus blogin kirjoittamisesta on kytenyt mielessä jo kauan, tosin aihepiiri on pään sisällä vuosien varrella vaihdellut taiteesta lifestyleen, kierrätykseen ja muotiin. Olen jostain syystä törmännyt hirvittävän vähän suomalaisiin (maalaus)taiteen tekemistä käsitteleviin blogeihin, tai sitten en vain ole osannut etsiä. Siinäkin yksi syy aloittaa kirjoittamaan aiheesta. Saa ehdottomasti vinkata, jos tiedät hyviä blogeja taiteen tekemiseen liittyen! Taiteen tekemiseen liittyvät asiat ovat suuri osa elämääni tällä hetkellä ja nyt kun uudet nettisivut ovat työn alla, oli luontevaa liittää myös blogi osaksi sivujani. Ajatuksenani on blogin kautta jakaa ajatuksia taiteen tekemisestä sekä myös ihan konkreettisia vinkkejä maalaamiseen ja siihen liittyviin asioihin. Työskentelytapoja on varmaan yhtä monta kuin taiteilijoitakin, ja tarkoituksenani onkin ennemmin kertoa miten itse työskentelen tai mitkä materiaalit olen todennut hyviksi omiin tarpeisiini. Toivon kuitenkin, että niistä vaikka löytyisi jollekin uutta inspiraatiota, ajateltavaa tai kokeiltavaa. Mulle saa myös aina ehdottaa aiheita blogin kommenttikenttään tai vaikka instagramin kautta. Instasta löydät mut nimellä @jenniinbergart.


Becoming (tilaustyö), akryyli kankaalle 100 x 160 cm, 2020

Olen itse opiskellut taidetta Lahden Kansanopistossa kuvataiteen alan opetusohjelmassa sekä taidehistoriaa avoimessa yliopistossa. Myös muotoilualan opintoihini ammattikorkeakoulussa (sisustusarkkitehtuuri) kuului piirustusta, maalausta sekä värioppia ja joskus iltaisin tuli käytyä piirtämässä elävää mallia. Nämä kouluista hankitut perustiedot on ollut hyvä pohja, jota olen täydentänyt itseopiskelulla. Piirtäminen on ollut luontevin tapa ilmaista itseäni jo lapsesta saakka. Muistan että tein mm. monisivuisia sarjakuvakirjoja ja niitä oli varmaankin kymmeniä. Jos kiinnostaa enemmän lukea taustoistani ja siitä miten päädyin kokopäiväiseksi kuvataiteilijaksi, voit käydä kurkkaamassa tarinani.


Tällä hetkellä mulla on menossa Helsingissä Vapaakaupungin Olohuoneella Kauppakeskus REDIssä näyttely, joka koronarajoitusten takia saatiin auki vasta 8.2.2021. Alunperin näyttelyn piti aueta marraskuun lopulla, mutta se ehtikin olla auki vain päivän ennen kuin koronatilanne pakotti sulkemaan tilat. Dreamscapes-näyttelyäni voi nyt siis käydä turvallisesti katsomassa Vapaakaupungin väljissä tiloissa maaliskuun loppuun saakka.

Waterfall, akryyli kankaalle 100 x 190 cm, 2020

Oon iloisesti yllättynyt että näyttelyn teoksista on jo puolet varattu tai myyty! Jos mietit jonkin näyttelyssä olevan teokseni ostamista, kannattaa olla nopea ja laittaa minulle viestiä sähköpostitse tai instagramin kautta. Suosittelen käymään paikan päällä, mutta varsinkin näinä aikoina monet ostavat teoksen pelkästään valokuvienkin perusteella. Lähetän aina mielelläni täyslaatuiset kuvat teoksista sähköpostitse, joten laita rohkeasti viestiä jos haluat tutustua johonkin teokseeni tarkemmin. Usein joudun säätämään kuvien valoja ja sävyjä jälkikäteen, varsinkin kun valaistusolosuhteet eivät aina ole otolliset ja valokuva sellaisenaan ei vastaa todellisuutta. Tästä tulossa ihan varmasti blogipostaus, jossa kerron miten itse käsittelen valokuvat ja mitä ohjelmia siihen käytän. Jos myyt teoksia, kannattaa ehdottomasti panostaa valokuviin. xx Jenni

5 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page