top of page
IMG_6597.jpg

                                               

Haave taiteilijan ammatista kumpuaa lapsuudesta saakka. Piirsin käytännössä kokoajan ja myös lapsuudenkodin tapetit menivät vaihtoon kun seiniin ilmeistyi teoksia. Yläasteella kuvaamataidonopettaja teki minuun suuren vaikutuksen ja innostuin tähän aikaan surrealismista. Peruskoulussa ja lukiossa menestyin hyvin lasten ja nuorten kuvataidekilpailuissa. Teini-iässä sain myös taskurahaa myymällä piirustuksiani.

Lukion jälkeen lopetettuani kilpaurheilun oli aika opiskella johonkin oikeaan ammattiin. Tiesin, että se löytyisi jollain tapaa taiteen parista. Hain opiskelemaan Lahden kansanopiston kuvataidelinjalle syventääkseni taideopintoja. Taidelinjalla kokeiltuani eri tekniikoita, öljyväreillä maalaamisesta tuli omin juttuni. Opiskelin taidelinjan ohella myös avoimen yliopiston taidehistorian opintoja. Opistovuoden lopulla osallistuin myös muutamaan ryhmänäyttelyyn ja myin jonkin verran teoksiani. 

Olin siinä uskossa, ettei kuvataiteilijana voi elättää itseään, joten en hakenut tosissani Kuvataideakatemiaan vaan panostin enemmän sisustusarkkitehtuurin pääsykokeisiin. Pääsinkin ensimmäisellä kerralla sisään opiskelemaan Lahden AMK Muotoilu- ja Taideinstituuttiin. Opiskelujen jälkeen olenkin työskennellyt useita vuosia sisustussuunnittelijana ja maalaaminen jäi harrastukseksi. Myös minulle rakas musiikkiharrastus ja dj-työ veivät paljon ajastani. Salainen haave kuvataiteilijana työskentelemisestä jäi kuitenkin alitajuntaan.

Vuonna 2018 keväällä otin pitkästä aikaa maalaus-ja piirustusvälineet esiin ja ihmettelin, miksi ihmeessä olin päästänyt taiteen jäämään niin vähälle. Päätin aktivoitua uudelleen ja itseopiskella menetetyt maalausvuodet kiinni. Tutustuin paremmin myös akryyleilla maalaamiseen, sillä öljyvärien käyttö tuntui hankalalta kahden kissan ja työhuoneen puutteen takia. Ensimmäiset tauon jälkeen tekemäni maalaukset myytiin heti ja sain läheisiltäni paljon kannustusta panostamaan enemmän taiteen tekemiseen.

Asetin itselleni uusia tavoitteita ja hankin työhuoneen. Kokeilin eri tekniikoita ja tyylejä löytääkseni oman maalausjälkeni. Suunnitelmissa oli lähivuosina järjestää ensimmäinen yksityisnäyttely.

Keväällä 2020 koronavirus ja lomautus päivätöistä toivat mukanaan yllättävän käänteen, kun ehdin panostaa kokopäiväisesti maalaamiseen ja teokseni alkoivat yllättäen myydä hyvin. Lomautuksen jälkeen heinäkuussa päätin ottaa riskin ja irtisanoutua kokopäivätöistä.  Tämän ansiosta saan tällä hetkellä työskennellä kokopäiväisesti yrittäjänä ja kuvataiteilijana ja toteuttaa unelmaani.

                                                     
Teoksistani

 

Akryylimaalaukseni ovat unenomaisia semiabstrakteja maisemia, joissa paksut palettiveitsellä maalatut abstraktit maalikerrokset yhdistyvät tarkasti maalattuihin esittäviin yksityiskohtiin, jotka toisinaan huomaa vasta teosta lähempää tarkastellessa. Teoksilleni tunnusomaista on myös runsas metallinhohtoisten maalien ja lyöntimetallin käyttö. Teoksissani pohdin toisinaan mm. eläinlajien uhanalaisuutta, ilmastonmuutoksen vaikutuksia sekä kaupunkilaisuuden ja luonnon vuorovaikutusta. Maalauksiini olen hakenut sävymaailmoja, aiheita ja vaikutteita myös historiasta, 1700- ja 1800-lukujen maalaustaiteesta, mutta yhdistänyt ne nykypäivään ja omanlaiseen maalaustyyliini. 

Käytän maalauksissani ainoastaan laadukkaita sekä ammattitason akryyli- ja öljymaaleja sekä maalausaineita. En käytä ollenkaan huonolaatuisia valmispohjia, vaan valmistan pohjat itse laadukkaista kiilapuista ja puuvilla- tai pellavakankaista. Pyrin työskentelyssäni ympäristöystävällisyyteen sekä siihen, ettei materiaaleja mene hukkaan. Suosin myös kierrätystä mikäli mahdollista.

Antarctica_30x40cm.jpg

  Haave taiteilijan ammatista

TARINANI

bottom of page